10 badmode patronen op mijn wishlist

 

Stel je voor …

dat je toegang had tot alle stoffen en fournituren die je maar wilde
dat je het perfecte bikini- of badpak patroon zou kunnen kopen dat perfect past
dat je handen en je naaimachine volledig gesynchroniseerd waren en je elke techniek beheerste


Klinkt geweldig toch? Maar denk je dat je het nog steeds heel leuk zou vinden om zelf te naaien?

Ik denk dat het naaiproces erg snel en rustig zou zijn, maar het zou niet erg interessant of bevredigend zijn.

Ik geloof dat het proces van het maken ons passioneert. Als het te gemakkelijk zou zijn, zou er geen uitdaging zijn en zouden we niets hebben om trots op te zijn.


Ik droom er vaak van om alle stoffen te hebben om mee te werken, maar uiteindelijk haal ik de meeste voldoening uit het werken met gerecyclede materialen, dingen die ik in huis heb, en daar een creatieve oplossing voor vinden. DAT is wat mij NAAIFLOW geeft.

Toegegeven, het brengt ook frustraties met zich mee, maar het probleemoplossende deel is wat mij het meest triggert bij het naaien (in goeie zin dan).


Hetzelfde geldt voor naaipatronen. Je weet van tevoren dat je bij de eerste poging niet de perfecte pasvorm en uitvoering zult krijgen (soms gebeurt het als bij wonder wel), maar het proces naar dat resultaat is wat je motiveert, wat je doet zoeken naar andere oplossingen en maakt je gaandeweg een betere naaister.


Daarom vind ik het leuk om verschillende patronen van verschillende merken uit te proberen. Ze hebben allemaal een andere aanpak, soms qua afwerking, soms qua constructiemethode en ik leer altijd iets nieuws.


En daarom heb ik de cursus START TO SEW SWIMWEAR gemaakt. Ik wil je leren over de materialen en alle mogelijke technieken, maar ik wil je ook inspireren en uitdagen. Je kan met plezier patronen hacken en je eigen methodes bedenken, je eigen manier om de dingen te naaien en in de flow te komen. Ik wil dat je vanuit je eigen verbeelding kan creëren. En ik ben zo blij dat het ook zo overkomt, want mijn studenten zeiden dat ze allemaal zó geïnspireerd waren.


Dat gezegd zijnde, hier zijn 10 naaipatronen voor badmode die momenteel op mijn verlanglijstje staan:1.Lucky bikini top van Bikini Design Club


 


Deze heb ik ondertussen gemaakt en hier zie je dus het resultaat. 2.Agnes swimsuit van Measure twice cut once


3.Ranger bottoms van Edgewater AvenueDeze foto is mijn eigen versie van de ranger bottoms samen met de Hudson bikini top van Edgewater Avenue. Ik koos voor de medium coverage. Je hebt ook nog een string-versie en een full coverage.4.Tai swimsuit van Bikini Design Club


 Ook weer mijn eigen versie van het badpak.5.Grady top van  Edgewater Avenue6.Lawren bodysuit van Madalynne IntimatesEen lingerie-patroon, maar je kan in de blog van Madalynne een tutorial vinden om er een badpak van te maken.  De bodysuit maakte ik ondertussen ook zelf en ik kan je wel aanraden om zeker de lengte na te rekenen want die komt bij de meesten te kort uit. 7.Amelie swimsuit van PatternBest8.Zoe long-sleeve, front-zip swimsuit van Jalie
9.Abilene top van Edgewater Avenue


10.Avoca onepiece van Swimstyle patterns